Regia Protocolului de Stat, fief PD, a refuzat cererea expresa a primului-ministru de a retroceda un imobil cistigat in instanta de fostul proprietar si in care functioneaza Ambasada Braziliei

Regia Autonoma de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), alaturi de Guvernul Romaniei au pierdut la inceputul anului acesta, la Curtea de Apel Bucuresti, un proces prin care sperau sa ramina in posesia unei vile estimate la peste un milion de dolari si in care functioneaza Ambasada Braziliei. Dupa pronuntarea sentintei care le dadea cistig de cauza celor ce revendicau casa, primul-ministru Tariceanu a emis, pe 19 aprilie, o nota prin care a aprobat stingerea litigiului referitor la imobilul respectiv. Insa in aceeasi zi, RAAPPS, desi aflata in subordinea Guvernului, a formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Intilnire de taina la RAAPPS

Cu toate ca RAAPPS a pierdut proces peste proces, miza acestei incapatinari pare a fi chiria pe care o percepe de la Ambasada Braziliei pentru casa din strada Praga numarul 11. "In 2000, chiria era de 4.400 de dolari pe luna. Acum, din cite stiu, au marit-o la peste 8.000 de dolari", spune Ovidiu Potirca, reprezentantul fostilor proprietari. Pentru a preveni transferul de proprietate solicitat de premier, doi directori din RAAPPS s-au intilnit cu reprezentanti ai ambasadei si au stabilit ca, desi Guvernul a renuntat, nu este momentul potrivit ca si Regia sa renunte. Acest lucru reiese din scrisoarea pe care Ambasada Braziliei le-a trimis-o celor ce isi revendica imobilul.

"La intilnirea de la RAAPPS, pe 17 mai, directorul comercial, dl Dan Tanasescu, si sefa Departamentului contracte de inchiriere, dna Mihaela Don, au specificat ca RAAPPS este informata despre mersul acestei probleme si ca ambasada va trebui sa astepte o comunicare oficiala in ceea ce priveste acest subiect, de la institutia dumnealor. Numai dupa primirea respectivei comunicari de la RAAPPS se va putea face modificarea actualului contract de inchiriere", le-a scris Luiza Maria Guerra Campelo Santiago, consilier Sector administrativ al Ambasadei Braziliei, celor care revendica imobilul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.