Incepand de vineri seara, masonii membri ai Ritului York, din Romania, au, oficial, un templu la Peris (langa Bucuresti). Edificiul a fost inaugurat in prezenta unor masoni cu functii importante in organizatie, atat din tara, cat si din strainatate.

Potrivit organizatorilor, reuniunea constituie una din putinele ocazii in care se reunesc atatia oficiali cu rang inalt in masonerie din mai multe tari, prezenta la acelasi eveniment a reprezentantilor din Franta si Italia, asa cum s-a intamplat la Peris, "pe teren neutru", fiind o raritate.

Ceremonia inaugurarii a inceput cu rostirea rugaciunii "Tatal nostru", de catre actorul Florian Pittis, dupa care seful ritului York din Romania (Marele Guvernator General al Marelui Colegiu Suveran al ritului York Romania), Stefan Masu (care este si proprietarul terenului pe care se afla templul), a multumit pentru participare oaspetilor din Anglia, Franta si Italia. La randul lor, oaspetii de onoare invitati sa ia cuvantul - maestrul international al Masonilor Criptici, Maurice Himes, si marele preot international Larry Gray - au multumit gazdelor pentru invitatie si au salutat inaugurarea templului din Romania.

"Templul este instrumentul in care noi lucram, in care ne cunoastem si in care promovam valorile (...) este o sacralitate, sacralizarea ideii de bine, sacralizarea ideii de frumos, de implinire, de fapta", a spus inaltul Mare Preot al Arcului Regal din Romania, Constantin Roman Tamaduianu.

Miscare rezervata initiatilor, cu o pronuntata componenta esoterica, masoneria este o organizatie controversata. In general, bisericile crestine sunt categoric impotriva acestei organizatii, iar caracterul sau inchis, interzis profanilor, a dat apa la moara adeptilor teoriei conspiratiei, care au vazut in masoni inclusiv conducatorii din umbra ai lumii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.