Slujba a fost tinuta de un sobor de preoti in frunte cu arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie, la biserica din Basarabi, in cartierul unde locuia militarul. La ceremonie au participat ministrul Apararii Nationale Teodor Atanasiu si seful Statului Major general Eugen Badalan.

Reamintim ca militarul Gheorghita Ionel Dragusanu din detasamentul "Rechinii albi" a decedat si alti patru militari au fost raniti, in urma unui incident petrecut in Afganistan, marti, 20 iunie, in jurul orei 3.00 (ora Romaniei). Sublocotenentul (post mortem) Dragusanu se afla in primul transportor amfibiu blindat, dintr-o coloana de patru autovehicule, care efectua o misiune de patrulare. La aproximativ 20 kilometri de Kandahar, transportorul a declansat un dispozitiv exploziv improvizat.

In semn de apreciere, lui Ionel Gheorghita Dragusanu, i-a fost conferit post-mortem Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler pentru militari cu insemne de razboi.

In memoriam sublocotenentului Ionel Gheorghita Dragusanu

Placa comemorativa atasata pe Monumentul Eroilor din Basarabi in memoria sublocotenentului Ionel Gheorghita Dragusanu a fost dezvelita sambata de fiica de 12 ani a militarului cazut la datorie si de primarul orasului.

Timp de aproximativ 20 de minute soborul de preoti a oficiat o slujba la monument, ceremonial la care au participat peste 1.000 de persoane. Cortegiul funerar si-a continuat apoi drumul catre cimitir.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.