Tratatul de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana ar putea fi ratificat de cele doua Camere ale Parlamentului german in luna octombrie, daca Executivul european isi va prezenta raportul asupra progreselor facute de Romania la 26 septembrie, a declarat, sambata, ministrul de Externe Mihai Ungureanu, informeaza Mediafax.

El a discutat despre acest subiect cu Gernot Erler, ministru de stat in cadrul Ministerului federal al Afacerilor Externe din Germania. Erler si Ungureanu au participat la masa rotunda organizata de Fundatia Koerber, la Odessa, pe tema "Marea Neagra intre UE si Rusia: securitate, energie, democratie".

Potrivit declaratiilor lui Ungureanu, Erler a spus ca nu intrevede probleme in timpul votului asupra Tratatului de aderare a Romaniei la UE. "Daca raportul CE va fi prezentat la sfarsitul lunii septembrie, cele doua Camere ale Parlamentului german ar avea posibilitatea de a ratifica Tratatul chiar in octombrie.

De aceea dorim ca raportul sa fie facut la 26 septembrie", a explicat Ungureanu. El a adaugat ca subiectul ratificarii Tratatului de aderare este cel care determina si vizita pe care o va face, azi, in Danemarca, unde va avea o serie de intalniri in care va pleda in favoarea grabirii procesului legislativ de ratificare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.