Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" a fost in doliu joi noapte. Sicriul cu trupul neinsufletit al caporalului Ionel Gheorghita Dragusanu, acoperit cu drapelul national, a fost adus acasa din Afganistan de fostii sai camarazi de arme si primit cu onoruri militare. Sotia, fiica, rudele si prietenii eroului nu si-au putut stapani lacrimile. Pana si Traian Basescu si-a incheiat, plangand, discursul prezidential.

"Cand detasamentul Rechinii albi sosea la Kandahar, ma aflam in baza, intr-una din vizitele periodice pe care le fac in teatrele de operatii. stiu ca, atunci, le-am spus primilor sositi sa se intoarca toti acasa. si eu, si ei, stiam ca-i foarte greu. Era o speranta. De cate ori un militar roman cade la datorie in teatrele de operatii, avem sentimentul ca o bucatica din sufletul nostru a ramas acolo. Ionel Gheorghita Dragusanu a cazut si el la datorie, aparand onoarea si interesele statului roman. Probabil, noi, cei putin mai in varsta, intelegem foarte bine. Poate ca Diana, copilul lui Ionel Gheorghita Dragusanu, la cei 12 ani, intelege mai greu de ce tatal ei nu s-a mai intors acasa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.