Instanta din Giurgiu a decis, ieri, eliberarea fostului consilier guvernamental Fanel Pavalache din penitenciar, admitand cererea acestuia de liberare conditionata, intrucat indeplineste conditiile legale

Comisia pentru eliberari conditionate a Penitenciarului Giurgiu a admis, saptamana trecuta, cererea fostului consilier guvernamental Fanel Pavalache, condamnat la sase ani de inchisoare pentru coruptie. Propunerea de eliberare a fost discutata ieri, judecatorii din Giurgiu, care au admis aceasta solicitare, procurorii anticoruptie nefacand contestatie, intrucat Pavalache a ajutat la punerea sub acuzare a unor demnitari.

Fanel Pavalache a ispasit trei ani si sapte luni din pedeapsa de sase ani de inchisoare, iar pentru ca a muncit in timpul incarcerarii, Comisia de la Penitenciarul Giurgiu a admis, in unanimitate, cererea sa de eliberare conditionata.

Fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache a sustinut, la sfarsitul lunii mai, intr-un denunt ca "la cererea lui Adrian Nastase si prin intermediul lui Serban Mihailescu" a oferit tablouri celebre, statui si statuete de mare valoare, precum si 11 arme de vanatoare. In timpul procesului sau - in declaratia pe care a dat-o in 17 iulie 2003 in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti -, Fanel Pavalache afirma ca este victima unei inscenari dirijate de Nicoleta Gema Bobirnea si Ion Popescu, fost presedinte al Bancii Internationale a Religiilor si a abuzurilor procurorului Horia Miclescu de la Parchetul National Anticoruptie (devenit Directie), care ar fi facut presiuni asupra fostului consilier.

Fanel Pavalache afirma ca procurorul Horia Miclescu i-ar fi cerut sa dea declaratii defaimatoare impotriva lui Serban Mihailescu si premierului Adrian Nastase, promitandu-i ca va fi pus in libertate.

Totodata, procurorul Miclescu i-ar fi solicitat lui Pavalache sa dea declaratii despre judecatoarele Maria Navala si Cristina Negru, despre colegii si sefii acestora de la Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel Bucuresti sau de la Curtea Suprema, sau despre Arin Stanescu, partenerul sau Calin Zamfirescu (presedintele Uniunii Avocatilor din Romania - n.r.) si fostul secretar de stat al Ministerului Justitiei, Doru Trifoi. Dupa doi ani de la declaratia data in fata judecatorilor, Fanel Pavalache revine si ii denunta pe Serban Mihailescu si Adrian Nastase, in fata procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
In octombrie 2004, fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache, acuzat de coruptie, a fost condamnat la sase ani de inchisoare printr-o sentinta definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatorii admitand astfel recursul prin care Parchetul National Anticoruptie cerea majorarea pedepsei.

La 31 martie 2003, doar Pavalache a fost deferit justitiei, fiind acuzat ca ar fi pretins initial patru milioane de dolari, suma in schimbul careia, prin relatiile sale, urma sa intervina pe langa persoane influente din justitie pentru stoparea procedurii de lichidare a Bancii Internationale a Religiilor (BIR), pentru inlocuirea lichidatorului judiciar (societatea Reconversie si Valorificare Active SA Bucuresti) si, in final, pentru scoaterea din faliment a bancii.

Fanel Pavalache a fost prins in flagrant, in octombrie 2002, in timp ce primea mita 20 de mii de dolari pentru a bloca procedura de lichidare a Bancii Internationale a Religiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.