Sase persoane au murit si alte noua sunt date disparute in urma viiturii care a maturat marti seara Valea Tiblesului din judetul Bistrita-Nasaud

Bistrita nu este singurul judet afectat de stihiile naturii. Probleme sunt si in Galati, Mures, Arad si Alba. Prefecturile din 33 de judete au fost avertizate ieri cu privire la producerea de precipitatii insemnate cantitativ si grindina.

Numai in Valea Ilisua, ploile torentiale din ultimele doua zile au blocat drumuri, au inundat case si au distrus sute de hectare de teren agricol. Numarul persoanelor care si-au pierdut viata in aceasta zona a crescut la sase, a declarat subprefectul judetului, Nica Oprea.

SATE IZOLATE. Din cele sase victime care au fost gasite in zona localitatilor Tarlisua si Spermezeu doar una este identificata. Politia a declarat ca alte noua persone sunt disparute, dar localnicii spun ca numarul celor despre a caror soarta nu se stie nimic este semnificativ mai mare. Ieri, la orele pranzului erau izolate satele Agries si Agriesel, Drumul Judetean 171, care traverseaza Valea Tiblesului, fiind impracticabil pe mai multe sectoare.

Ploaia torentiala a lovit marti in jurul orei 17:00, cand paraiasul, care de obicei se poate trece cu piciorul, a iesit din albie si a inundat mai intai cateva zeci de gospodarii din satul Tarlisua. In scurt timp, torentul a ajuns la Spermezeu, apoi la Dumbravita, Dobric si Caianu Mic.

In satul Lunca Borlesie, apa a intrat in casa familiei Clapa, distrugand tot ce s-a putut si scotand din garaje cele trei masini. Acestea au fost imprastiate pe o arie de cateva sute de metri. La scena au asistat neputinciosi Benedicta Clapa (11 ani) si bunica sa, parintii fiind plecati sa munceasca in Spania, ca mai toti tinerii de pe Valea Ilisua. Fata povestea, rumena in obraji, ca s-au salvat urcandu-se cu bunica ei pe culmea de langa casa si de acolo au privit tot dezastrul provocat de cele doua veniri ale apei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.