Din dosarul de la CNSAS reiese ca datele de la «Felix» erau folosite de doi ofiteri, Marin Nicola si Vasile Caciula

Liderul PC a recunoscut ca el e "Felix". Stia acest lucru inca de cånd a fost botezat asa de fostii sefi din Departamentul Securitatii Statului. A primit o parte din note in 2003 de la CNSAS. Voiculescu nu ne-a spus cine au fost sefii si nici ce a scris in rapoartele sale.

"Gardianul" i-a descoperit pe sefii lui "Felix". Primul se numea "Caciula", acum il cheama Vasile Deleanu si este avocat. "Caciula" era fostul CI-st de la VITROCIM in perioada in care a sosit in reteaua de comert exterior si Dan Voiculescu.

Despre Deleanu mai cunoastem ca are un cabinet de avocatura prosper, cu reprezentanta la Bruxelles si patru sedii cu locatii importante in Bucuresti si Snagov. L-am cautat toata ziua. Avocatul Deleanu nu a vrut sa fie gasit.

Al doilea este fostul ofiter Marin Nicola, de la UM 0625 CP (Comert si Protocol)-Directia de Contrainformatii Economice din cadrul DSS. Era maior si monitoriza tranzactiile. Pe el vrea sa-l aduca Voiculescu in "carne si oase" la proces?

Secretarul CNSAS Constantin Buchet spune ca Dan Voiculescu a luat toate documentele pe care le-a cerut. In 2003, liderul PC a primit aceleasi note informative cu "Felix", dar CNSAS a fost neputincios in identificarea personajului.

Dupa recunoasterea publica a lui Dan Voiculescu privitoare la numele de 'cod>> Felix, cu care liderul PC a declarat ca a fost 'botezat>> de 'ofiterul de securitate care ii monitoriza activitatea, 'Gardianul>> a facut cercetari pentru a afla cine era 'seful>> pe linie securista al acestuia. Toate drumurile investigative ne-au dus catre doua nume aflate pana acum intr-un triumvirat al tacerii, format din CNSAS, Dan Voiculescu si insisi ofiterii care l-au monitorizat. Si iata unde am ajuns: la avocatul Vasile Deleanu (cu nume schimbat din numele Caciula) si la fostul ofiter de securitate Marin Nicola.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.