„Gardianul“ a descoperit in declaratia de avere a ministrului muncii, Gheorghe Barbu, ca demnitarul nu stie notiuni elementare de gramatica a limbii romåne, care se predau in clasa a patra, si a pus „liniuta“ in conjunctia „sau“.

Prins cu impardonabila greseala, ministrul muncii (foto) s-a scuzat penibil: "Daca am gresit si sunt agramat, si pentru asta trebuie sa fiu pus la zid, asta e. Oi fi eu un ministru prost, idiot, dar chiar n-am facut nimic bun la Ministerul Muncii?".

In caz de necesitate si de alfabetizare, ii recomandam ministrului muncii, Gheorghe Barbu, patru scoli generale amplasate in jurul Ministerului Muncii, precum si, in cazul in care isi pierde portofoliul, alte patru in orasul sau de bastina, Hunedoara.

Fata de ultima "bomba gramaticala" descoperita de "Gardianul" in hartoagele personale ale ministrului muncii, Gheorghe Barbu, recte in declaratia de avere, prin care blajinul hunedorean se juca "de-a liniuta "intre litere, "scandalul plicurilor", care a zguduit conducerea Ministerului Educatiei, a palit si a capatat accente de telenovela in care Paloma suspina pe plajele privatizate ale Constantei. S-ar putea ca puritanii sa ne acuze de rautate si sa-i acorde circumstante atenuante demnitarului, ca si el e om si poate gresi.

Fals! Ne pasa, al dracului de mult, cum protejeaza sau siluiesc fruntasii tarii, platiti din buzunarele carpite ale multimii contribuabile, gramatica limbii materne. Pentru ca functia de ministru nu implica derapaje "cu sau fara cratima". Dimpotriva! Oricum, in caz de nevoie, exista programul "a doua sansa" in care scoala primeste in clasa intai orice analfabet, fara limita de varsta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.