Dan Voiculescu a acuzat ieri CNSAS ca nu i-a dat notele informative olografe semnate „Felix”. CNSAS sustine insa ca Voiculescu le are de trei ani si a tacut milc

Dupa ce avocatul sau, Sergiu Andon, a ridicat, cu procura, o copie a dosarului de retea de la CNSAS, Dan Voiculescu a acuzat ca "au fost sustrase declaratiile olografe, semnate Felix", pe care le-a vazut cind a fost audiat de Colegiu. Si a reclamat ca tocmai acelea ar demonstra ca nu a facut politie politica. Germina Nagit, seful Directiei de Investigatii, sustine insa ca dosarul de retea i-a fost fotocopiat integral lui Dan Voiculescu, iar notele olografe date de "Felix" nu apar in acesta, ci in cel de urmarire informativa. "Or, copia dupa dosarul de urmarire i-a fost data din octombrie 2003 domnului Voiculescu", spune Germina Nagit.

Potrivit acesteia, dosarul de urmarire - in care era folosit numele de cod "Dorin" - nu a permis insa identificarea sursei "Felix" cu Dan Voiculescu. Identificarea a fost posibila mai tirziu, pe baza dosarului de retea, dar si a notelor informative aflate in dosarele de urmarire ale altor persoane si semnate cu acelasi nume de cod.

Consecintele pe care le-au avut asupra persoanelor turnate ar putea fi aflate din motivarea deciziei date de CNSAS in cazul lui Dan Voiculescu, trimisa acestuia ieri. Decizia contine si probatoriul intocmit de Directia Investigatii a CNSAS, pe baza caruia Colegiul a stabilit ca Voiculescu a facut politie politica. Voiculescu a anuntat ca va contesta decizia. Deocamdata, avocatul sau a depus contestatie pentru faptul ca nu au fost predate si copii dupa notele semnate "Felix".

Nici un "Dominic" n-a fost gasit in Colegiu

Declaratiile avocatului lui Voiculescu privind existenta turnatorului "Dominic" in cadrul Colegiului CNSAS au fost verificate deja, a spus Cazimir Ionescu (foto), membru al Colegiului. "Au fost identificate doua persoane cu acest nume, una din Piatra-Neamt si una din Alba, fara nici o legatura insa cu membrii CNSAS", a spus acesta.

Verificarea membrilor Colegiului a fost facuta deja: cinci dintre ei nu au fost identificati in arhive cu vreun dosar, iar ceilalti cinci au dosare de urmarire informativa, printre care si Cazimir Ionescu. Acesta a declarat ca il va face public in urmatoarele zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.