Cei care-si doresc o casa in cartierul ANL "Constantin Brancusi" vor putea sa-si depuna dosarul in maximum o luna, au anuntat surse din Primaria sectorului 6

Intarziere - Noile criterii pentru obtinerea unui apartament cu chirie la stat vin cu o mare surpriza. Absolut toata lumea trebuie sa-si refaca dosarele. Ministerul a decis sa nu se mai ia in considerare vechimea cererii. Dosarele depuse anii trecuti nu mai sunt valabile. Pana la sfarsitul acestui an, in cartierul Brancusi se vor da 66 de case, care sunt acum in constructie in blocul I. Aceste apartamente se vor acorda in functie de vechimea cererilor depuse in acest an la primarie, nu in functie de cele vechi.

"Se va tine cont de vechimea dosarului depus in 2006", ne-a confirmat un reprezentant al Departamentului spatiu locativ din Primaria sectorului 6. Alte 500 de case vor fi construite de la anul, cel putin asa promit autoritatile. Cifra nu este sigura, si asta pentru ca ANL-ul, ca si in cazul criteriilor, intarzie sa faca demersurile necesare. Vestea este asteptata de mii de tineri de mai bine de un an si jumatate, de cand Ministerul Transporturilor si Locuintei a promis ca va face noi criterii pentru acordarea apartamentelor din cartierul Constantin Brancusi.

Abia saptamana trecuta, consiliul local al sectorului 6 a intrat in posesia noilor criterii venite de la minister. Se asteapta avizul de la prefectura si minister. Consilierul ministrului delegat pentru amenajarea teritoriului si constructiilor, Georgeta Terciu, ne-a declarat ca noile criterii erau gata la minister inca din vara anului trecut, insa functionarii le-au trimis primariei de sector abia in aceasta luna. In acest timp, mii de tineri astepta sa depuna un dosar pentru o casa. Lista zacea insa pe masa ministerului, cine stie unde?

Acte necesare

- declaratie prin care familia solicitantului spune ca nu detine in proprietate o locuinta, ca nu a instrainat o locuinta.
- dovada studiilor si a veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni;
- somerii vor prezenta carnetul de la Oficiul fortei de munca
- certificat fiscal eliberat de Administratia Financiara Sector 6 din care sa reiasa daca membrii familiei (sotul, sotia si copiii majori) realizeaza venituri pe cont propriu.

Criterii noi

-varsta - pana in 35 de ani;
- fara proprietati;
- serviciul pe raza sectorului 6 (minimum 12 luni) cu durata nederminata;
- fac exceptie cei care locuiesc in sectorul 6 de 12 luni si lucreaza in Bucuresti si cei care lucreaza in institutii de interes public (cultura, culte, sanatate, mass-media, Primaria Municipiului Bucuresti, Prefectura Bucuresti, regii si companii nationale)
-lista prioritatilor se stabileste anual;
- in garsoniera au acces maximum 2 persoane;
- in apartamentul cu doua camere, maximum 3 persoane;
- in apartamentul de trei camere, maximum 6 persoane

Criterii vechi

Situatia locativa: chirias (sectorul 6 - 5 pct., in Bucuresti - 1 pct.); tolerat (la parinti sectorul 6 - 5 pct., alt sector - 1 pct.); la alte persoane (in sectorul 6 - 5 pct., alt sector - 1 pct); chirias, tolerat sau proprietar in afara orasului - 1 pct.;

Suprafata locuibila: mp/locatar sau membru al familiei: mai mare de 18 mp - 1 pct., 15-18 mp - 2 pct., 12-15 mp - 3 pct., 8- 12 mp - 4 pct., mai mica de 8 mp - 5 pct.

Starea civila: casatorit - 3 pct., necasatorit - 1 pct., familie monoparentala - 3 pct.;

Persoane in intretinere: fiecare copil - 1 pct., alte persoane - 1 pct.

Starea de sanatate: sanatos - 0 pct.: handicap grav sau invaliditate - 4 pct., handicap accentuat sau invaliditate II - 3 pct., handicap mediu sau invaliditate III - 2 pct., certificat medical avizat de medic, cu drept la insotitor sau o camera in plus -1 pct.

Vechimea cererii: pana la un an - 0 pct., fiecare 12 luni - 1 pct.

Venitul mediu net lunar/membru de familie: mai mic decat salariul minim pe economie - 1 pct., intre minimum pe economie si mediu brut lunar - 4 pct., peste mediu brut lunar - 7 pct.

Nivelul de studii: fara studii - 1 pct., scoala generala - 2 pct., scoala profesionala - 3 pct., studii medii - 4 pct., postliceeale sau superioare de scurta durata - 5 pct., studii superioare - 6 pct., cu studii superioare, care isi desfasoara activitatea potrivit calificarii - 9 pct.

Locul de munca: institutii publice sau de interes public local si comunitar - 7 pct., institutii publice sau de interes public central/national - 5 pct., companii si regii autonome de interes comunitar - 4 pct., companii si regii autonome de interes national - 3 pct., agenti economici din sectorul 6 - 3 pct., agenti economici din celelalte sectoare - 2 pct., alte locuri de munca - 1 pct.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.