"Acum sinteti toti destepti", a explodat, intr-un moment de furie, cel care in dosarele de la CNSAS apare ca "sursa Felix", adica informator. Voiculescu s-a mindrit cu "mina de ajutor" data Securitatii si a declarat ca s-a purtat ca "un bun roman". "Din disident, arestat, fara viza, am ajuns securist", s-a indignat liderul PC, explicind cit ar fi avut de suferit inainte de ’89.

Teoria lui Voiculescu, repetata mecanic pe tot parcursul emisiunii, s-a rezumat la negare totala: n-a colaborat cu Securitatea, n-a stiut ca ICE-Dunarea, principalul partener de afaceri al firmei Crescent, pe care o conducea, era de fapt o divizie economica a Securitatii, n-a facut politie politica, nu si-a turnat colegii de la Vitrocim, n-a semnat vreun angajament la Securitate. Aici, si-a lasat o portita deschisa, precizind ca nu-si aminteste sa fi semnat ceva. "Vorbiti despre acum 30 de ani, imi permiteti si mie sa nu am o memorie foarte buna", a intrebat iritat liderul PC.

A fi securist, motiv de stres

Dan Voiculescu a mai spus ca nu stie de ce au fost secretizate dosarele in care este implicat si ca le va face public in intregime imediat ce le va primi. "Trebuie sa le primesc azi, miine, ca doar cei de la CNSAS nu le fotocopiaza la infinit, mai ales ca sint citeva file", a spus liderul PC, adaugind ca asteapta sa fie judecat de "romani" daca el insusi este un "bun roman".

Intrebarea serii - "Ati colaborat cu Securitatea?" - s-a transformat in afirmatie cind moderatorul i-a citat lui Voiculescu din propria carte, "Adevarul despre Crescent", unde scria negru pe alb ca ICE-Dunarea, principalul partener de afaceri al Crescent, era firma Securitatii. Voiculescu s-a aparat cu argumentul ca a scris cartea in 2001 si ca "intre timp, am devenit si eu destept, ca voi". Tot din cartea lui Voiculescu, moderatorul a citat un pasaj in care autorul sustine ca, in ianuarie 1990, nu s-a putut muta intr-un apartament pe Kiseleff din cauza ca vecinii i-ar fi spus ca nu primesc "securisti" in bloc.

La intrebarea fireasca "de unde stiau vecinii la acea data ca Voiculescu ar fi banuit ca securist", liderul PC s-a dat victima unei campanii de presa pe care ar fi inceput-o "Romania Libera" inca din "decembrie 1989". Ziarisul Petre Mihai Bacanu a declarat insa ca primele articole despre Dan Voiculescu au fost preluate din presa occidentala la inceputul lunii ianuarie. Liderul PC a raspuns la toate intrebarile agresiv, si-a muscat buzele, a gesticulat mereu si s-a jucat nervos cu un pix. Avusese si o zi nu tocmai usoara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.