Avocatul lui Dan Voiculescu pretinde ca unul dintre membrii CNSAS a fost turnator. El nu vrea sa-i divulge numele, desi poate fi acuzat de tainuire.
Sergiu Andon a declarat ca un membru CNSAS a fost colaborator al Securitatii, sub numele conspirativ de "Dominic". Andon, care este si deputat PC, a aminat sa dezvaluie identitatea lui "Dominic" pina la "momentul potrivit". "Dominic" risca o condamnare pentru fals in declaratii, intrucit legea CNSAS interzice accesul in conducerea institutiei al fostilor angajati sau colaboratori ai Securitatii, indiferent de natura colaborarii lor. La numirea in Colegiul CNSAS, membrii acestuia au declarat pe proprie raspundere ca nu au fost agenti sau colaboratori. Falsul in declaratii este pedepsit penal, ca si tainuirea unei infractiuni sau a celui care a comis-o. Andon nu crede insa ca se face vinovat de tainuire. Corneliu Turianu, jurist si membru in Colegiul CNSAS, ne-a confirmat insa ca actiunea lui Andon poate avea consecinte penale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.