O suta de gospodarii din comunele Bicsad, Micfalau si Malnas, precum si cateva drumuri din Covasna, au fost afectate de viiturile provocate de ruperea de nori, produsa sambata seara.

In zona Malnas-Micfalau, paraiele au iesit din matca din cauza precipitatiilor deosebit de abundente, inundand mai multe gospodarii si cai de acces. DN 12 a fost blocat pe ambele sensuri in centrul comunei Malnas, unde apele au acoperit soseaua pe o lungime de 50 de metri. Apa a patruns si in pivnitele din 20 de gospodarii din localitatea Malnas. DN 113 din comuna Bicsad, precum si calea ferata au fost blocate in cursul noptii, pentru cateva ore, dar au fost redeschise circulatiei. O familie din Bicsad, compusa din trei adulti si un copil, a fost evacuata azi noapte din locuinta cuprinsa de ape. Circulatia pe DN 12, ce face legatura intre municipiile harghitene Gheorghieni si Toplita, a fost blocata, sambata seara, pentru doua ore, dupa ce ploaia torentiala a provocat caderea unor bucati de stanca, pietre, copaci si aluviuni pe sosea. Traficul dintre localitatile Sarmas si Subcetate a fost reluat dupa interventia drumarilor.

Poienile Izei, devastate de vant si ploaie

Ploile torentiale au devastat comuna maramureseana Polienile Izei si au distrus podurile si drumul de acces. Speriati de viitura puternica, oamenii si-au parasit casele, au urcat pe dealurile din apropierea localitatii. Pentru ajutorarea sinistratilor din Poienile Izei, au fost trimise doua echipaje ale politiei de frontiera, dotate cu barci, apa si alimente. Politistii continua cautarile femeii de 70 de ani, care a disparut in seara cand a pornit furtuna.

Autoritatea Nationala de Metrologie prognozeaza pentru urmatoarea perioada o posibila depasire a cotelor de inundatie si pericol pe raurile din judetele Satu Mare, Maramures, Salaj, Neamt, Suceava, Cluj, Bistrita-Nasaud si Botosani.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.