Administratorul fermei avicole "Drakom Silva", Vasile Dardala, arestat preventiv la data de 15 mai, a fost pus in libertate de catre judecatorii brasoveni, in noaptea de joi spre vineri, ne-au informat surse judiciare

Potrivit acestora, magistratii au considerat ca acesta poate fi cercetat in libertate, respingand cererea de prelungire a mandatului de arestare preventiva formulata de procurori. Vasile Dardala a parasit arestul Politiei Brasov imediat dupa miezul noptii, atunci cand i-a expirat mandatul de 29 de zile.

Potrivit comunicatului Ministerului Public, administratorul fermei "Drakom Silva" din Codlea a fost retinut pentru 24 de ore, la jumatatea lunii trecute, in acelasi dosar penal in care s-a inceput urmarirea penala fata de Adrian Acsinte si Constantin Cincu, cercetati pentru savarsirea unor infractiuni economice.

Dardala este acuzat de procurori ca a vandut pui, fara acte si avize sanitare, unui comerciant din Fagaras, infractiunile pentru care este cercetat fiind raspandirea de boli la animale si plante, falsificare de alimente si alte produse si evaziune fiscala.
In dosarele privind raspandirea gripei aviare in judetul Brasov mai sunt cercetati, in stare de libertate, directorii altor doua ferme avicole de pe platforma Codlea - Florin Macovei si Ioan Stavri. Ancheta penala continua si in cazul mai multor comercianti si medici veterinari care ar fi contribuit la raspandirea virusului H5 in judet.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.