Dan Voiculescu a recunoscut ieri ca a colaborat cu Securitatea, insa pretinde ca a facut-o ca toti angajatii de la stat din timpul comunismului: opt milioane de romani

Dupa ce verdictul CNSAS pus pe dosarul sau - "politie politica" - a fost dezvaluit ieri in presa, Dan Voiculescu a contraatacat pe trei fronturi. Printr-o scrisoare deschisa, citita de Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvint al PC, Voiculescu a vrut sa dea un avertisment adversarilor politici care l-au "lucrat", dar si sa-i linisteasca pe subordonatii sai din partid. Pe de alta parte, a lovit in credibilitatea Colegiului CNSAS si a amenintat ca ii va da in judecata pe membrii acestuia.

Liderul PC acuza CNSAS de minciuna

Dan Voiculescu a spus ca nu a primit inca decizia CNSAS in cazul sau si ca o asteapta pentru a sti daca trebuie sa o conteste. El a precizat ca, daca decizia CNSAS il acuza ca a facut politie politica, va depune contestatie, iar daca va fi nevoie va da in judecata institutia.

Potrivit lui Cazimir Ionescu, purtatorul de cuvint al CNSAS, Dan Voiculescu va primi marti sau miercuri verdictul. Voiculescu s-a declarat hotarit sa sesizeze Parchetul si sa-i cheme la bara pe membrii Colegiului CNSAS pentru scurgerile de informatii din ultimele zile. Cazimir Ionescu a sustinut ca CNSAS trebuie sa rezolve aceasta problema a ante-pronuntarilor prin introducerea in lege a unor articole care sa prevada sanctiuni foarte dure pentru cei care dau informatii din interiorul sedintelor Colegiului.

"Nimeni nu a avut de suferit"

Seful PC a continuat atacul asupra CNSAS, pe care l-a calificat drept "o institutie creata parca pentru intoxicarea presei, si nu pentru adevar". Voiculescu n-a avut nici o retinere sa uzeze de certificatul de buna purtare pe care i-l daduse CNSAS, pe baza dosarului sau de urmarit al Securitatii. Insa acum, cind a aparut dosarul de informator - secretizat pina saptamina trecuta -, Voiculescu opineaza ca "acest Colegiu CNSAS este suta la suta politic".

Dan Voiculescu a dezvoltat apoi o teorie proprie asupra relatiei cetatean-Securitate in regimul comunist. "Am colaborat cu Securitatea asa cum au colaborat toti romanii. Nu exista roman lucrator la stat, si toti lucram la stat, care sa nu fi colaborat cu Securitatea." Potrivit statisticilor, in 1989 lucrau aproape opt milioane de romani, in covirsitoarea lor majoritate la stat. Voiculescu a precizat ca nici un roman nu a avut de suferit de pe urma informarilor date de el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.