Soc pe piata politica in urma deciziei CNSAS de a nu dezvalui rezultatul votului privind eventuala colaborare cu Securitatea a presedintelui PC, Dan Voiculescu

Hotararea CNSAS sugereaza ca Voiculescu nu a primit certificatul de buna purtare, fiind probabil considerat informator sau colaborator al Securitatii. Valul seismic pornit de la CNSAS se indreapta spre guvern. Conservatorii se declara solidari cu liderul lor, acuzand o lucratura politica de la Cotroceni. PC ameninta cu retragerea de la guvernare. Postul de vicepremier ramane vacant, in timp ce Dan Voiculescu are la dispozitie 15 zile pentru a contesta in instanta verdictul dat de CNSAS.

Cu o ureche ciulita spre CNSAS si cu ochii spre liderul lor, conservatorii oscileaza intre starea de expectativa si cea de strangere a randurilor in jurul lui Voiculescu. Pentru vicepresedintele PC Sabin Cutas, Dan Voiculescu este victima unui atac politic, care a fost orchestrat odata cu numirea sa ca vicepremier. El a pus sub semnul intrebarii momentul ales pentru aparitia noilor informatii care l-ar incrimina pe Voiculescu ca informator al fostei Securitati. "Daca aceste informatii existau, de ce nu au fost prezentate pana acum, de vreme ce dlui Voiculescu a cerut in repetate randuri sa fie date publicitatii", ne-a declarat Cutas.

Deputatul PC Sergiu Andon a afirmat ca atacul nu vine decat dintr-o singura directie - a "celui care ocupa prima functie in stat" si a fostului sau partid. "stiu care e partidul, singurul partid care are o opozitie fatisa fata de noi prin cateva voci mai zgomotoase la care se adauga centrul de putere care controleaza serviciile secrete. Sper in intelepciunea finala a celui care detine cea mai inalta functie in stat, care stie sa potoleasca aceasta fumigena", a mai spus deputatul PC.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.