Dupa scindarea Mitropoliei Ardealului urmeaza Mitropolia Moldovei. Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, va porni demersurile pentru reinfiintarea Mitropoliei Bucovinei, care se va desprinde din actuala Mitropolie a Moldovei
IPS Pimen a declarat, in exclusivitate pentru Adevarul, ca "bucovinenii isi doresc asta". Ierarhul a subliniat ca nu-i este teama de comentariile rauvoitoare: "Daca este sa judecam lucrurile cinstit, trebuie reactivata Mitropolia Bucovinei! Este o provincie deosebita, cu calitati net superioare fata de alte provincii ale tarii poate sa ma judece cum vor vrea pentru aceste afirmatii!..."

La observatia noastra ca actuala suprafata a arhiepiscopiei este mult mai mica fata de ce era candva Mitropolia Bucovinei, IPS Pimen ne-a raspuns: "Nu intinderea, ci calitatea zonei conteaza". Inaltul ierarh este hotarat ca, dupa ce va obtine Fondul Bisericesc - pentru care a manifestat, ieri, din nou in Suceava, alaturi de aproape 1.000 de preoti, monahi si credinciosi -, sa porneasca demersurile necesare conform canoanelor BOR pentru reinfiintarea Mitropoliei Bucovinei. "Este eparhia cu cele mai multe si mai valoroase monumente istorice din tara! si printre cele mai importante din lume. Asta e Bucovina. Pacat ca niciun politician bucovinean nu este de partea mea!", a subliniat ierarhul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.