Conducerea Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA) a facut cadou unor investitori cu viziune un teren care valoreaza milioane de euro. Pamantul din Baneasa a fost instrainat ilegal. El este parte a patrimoniului asocia-tiei, calitate in care, potrivit legii, nu poate fi instrainat in nici un fel. Rezultatul acestui schimb nu s-a lasat asteptat - un hotel de lux in zona de nord a Capitalei.

Romania se grabeste sa consume si ultimele domenii ce ar putea fi valorificate o data cu aderarea la Uniunea Europeana. Asociatia Crescatorilor de Albine se gaseste, pare-se, pe lista "investitiilor de ultima ora" ale speculantilor de tot soiul. Punctul sensibil al acestei asociatii nu este altul decat unul dintre cele mai bogate patrimonii ale tarii noastre. Recunoscuta mai degraba datorita pamantului pe care este proprietara de drept decat pentru activitatea pe care o desfasoara, ACA nu a ramas straina de interesele imobiliare. Aceasta situatia se datoreaza in mare parte pozitiei strategice pe care o detine in Bucuresti - patru hectare in zona de nord a Capitalei.

Patrimoniul detinut de ACA valoreaza 4 milioane de euro. Invidiata si totodata "admirata" pentru comoara de care se face vinovata, ACA a avut grija ca prin diferite modalitati sa se dezica de mostenirea pretioasa. Tocmai pentru ca detine unul dintre cele mai intinse domenii din Romania, asociatia a fost mereu constransa sa nu dispuna de acesta dupa bunul plac. S-a gasit astfel o modalitate, ce-i drept legislativa si nu morala, de a preveni eventualele ambitii ale oprotunistilor imobiliari sau "dorinte de afirmare" ale membrilor ACA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.