"Printul Banatului" este liber. Sirianul Zaher Iskandarani urma sa paraseasca, ieri, arestul, dupa ce judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) hotarasera cercetarea sa in stare de libertate.
Omul de afaceri a fost arestat de Tribunalul Bucuresti, in decembrie 2005, in fiecare luna anchetatorii solicitand instantei sa prelungeasca mandatul acestuia.

Iskandarani a contestat la CAB arestarea sa, care a decis de fiecare data, pana ieri, mentinerea lui dupa gratii. Ieri, insa, se pare ca i-au expirat cele 180 de zile de arest preventiv, timp in care procurorii DIICOT ar fi trebuit sa-l trimita in judecata. Drept urmare, Zaher nu mai putea fi tinut incarcerat, decat poate intr-un alt dosar. In decembrie 2005, cu cateva zile inainte de a fi prins Iskandarani, trei presupusi complici au fost arestati pentru infractiuni economice. Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Ghassan Wahbeh au fost arestati preventiv, fiind acuzati pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni privind operatiunile vamale ilicite cu utilaje de productie a tigarilor si alcoolului, in afara antrepozitului fiscal, precum si ascunderea sursei impozabile. Ei au fost retinuti in urma unei actiuni la care au participat procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, jandarmi, angajati ai Garzii Financiare si ofiteri ai SRI.

Activitatea grupului se desfasura in principal la fabrica de la Sacalaz, apartinand uneia dintre firmele controlate de Zaher Iskandarani, unde se contrafaceau tigari destinate contrabandei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.