Cazul doctorului stefan Boeras a provocat dispute in randul pacientilor, dar a reusit sa ii divizeze si pe medici. Conducerea Colegului Medicilor Bucuresti le atrage atentia doctorilor care au vorbit despre acest caz ca pot fi sanctionati disciplinar. De la izbucnirea acestui scandal, dr. stefan Boeras a negat acuzatiile care i se aduc. in acelasi timp, prof. dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, spune ca au ajuns la unitatea medicala pe care o conduce zeci de persoane care au fost mai intai la dr. Boeras, la spitalul Witing.

De altfel, mai multi oftalmologi au declarat, sub protectia anonimatului, ca stiau de caz, dar nu puteau sa ia masuri fara plangerea scrisa a pacientilor. "Colegiul Medicilor Bucuresti a dovedit mai mult de un caz si am propus ridicarea dreptului de libera practica. Dosarul a ajuns la Colegiul Medicilor din Romania, pentru a confirma decizia", ne-a declarat prof. dr. Vladimir Belis, coordonatorul Departamentului jurisdictie profesionala si litigii din cadrul Colegiului Medicilor Bucuresti. Surse apropiate conducerii spitalului Witing spun ca acest caz a fost facut public pentru a face loc in unitatea medicala pentru prof. dr. Benone Carstocea, care a fost indepartat de la Spitalul Militar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.