Cea mai scumpa zona din Capitala risca sa fie inundata, din cauza ca pinza freatica s-a ridicat cu 2,5 metri

Primaria Capitalei vrea sa indiguiasca zona de nord a Bucurestiului pe motiv ca exista riscul inundarii acesteia din cauza pinzei freatice prea ridicate. "Apa subterana s-a ridicat cu 2,5 metri in toata zona de nord a Capitalei. Sint zone unde apa balteste", ne-a declarat viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu. Consilierii municipali au aprobat, saptamina trecuta, elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru combaterea excesului de umiditate a solului din zona de nord a Bucurestiului. Zona delimitata pentru acest proiect este integrata in trei sisteme principale de desecare: Sabareni-Mogosoaia la vest, Afumati-Stefanestii de Sus in centru si Voluntari-Pantelimon la est.

Amenajari hidrotehnice

"Am avut o discutie cu mai multi consilieri. Solutia ar fi realizarea unor constructii hidrotehnice cu niste stavilare intre ele in asa fel incit acestea sa preia apa freatica si de ploaie si sa o transporte printr-o retea in lacurile Capitalei", a explicat Razvan Murgeanu. Viceprimarul a mai spus ca aceasta masura este necesara, ca urmare a directivei date de UE, conform careia apele freatice si de ploaie nu mai pot fi colectate de sistemul de canalizare.

Planurile zonei arata ca intre locul unde se afla acum Aeroportul Baneasa si actualul DN 1 au existat doua vai: Valea Saulei si Valea Babei. Potrivit autoritatilor, din cauza lucrarilor de constructie si de amenajare a teritoriului facute "fara cap" incepind de la Aeroportul Baneasa pina la DN 1 s-au intrerupt aceste vai din loc in loc, ceea ce a dus la cresterea pinzei freatice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.