Parlamentul European va vota, miercuri, o rezolutie privind pregatirile Romaniei si Bulgariei pentru aderare. Aceasta actiune anticipeaza reuniunea de joi si vineri a liderilor celor 25 de state ale UE, de la care se asteapta un mesaj de incurajare pentru 2007.
Romania se apropie de un nou moment decisiv in slalomul diplomatic spre Uniunea Europeana - miercuri, la Strasbourg, Parlamentul European va vota o rezolutie privind Romania si Bulgaria. Parlamentarii europeni au evitat o astfel de procedura pe 16 mai, dupa ce Comisia Europeana a publicat Raportul de Monitorizare a pregatirilor de aderare a celor doua state, desi concluzia documentului a fost evaziva in legatura cu data aderarii. In sesiunea de miercuri, de la Strasbourg, europarlamentarii iau in discutie subiectele principale pe care sefii de stat ai UE le vor dezbate in Consiliul European de la Bruxelles, pe 15 si 16 iunie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.