Cercul suspectilor in cazul "spagii pentru fregate" include persoane care au facut parte din doua institutii publice: Secretariatul General al Guvernului si Ministerul Apararii Nationale. Serban Mihailescu, fiica sa si secretarul de stat de la MApN, Gheorghe Matache, ar putea fi cheile afacerii

Conexiunea Georgiana George-Livia Mihailescu

Noiembrie 2001. In vizita la Londra, Adrian Nastase semneaza la "pachet" vanzarea Sidexului si cumpararea de fregate. Intors la Bucuresti, Nastase il numeste pe Gheorghe Matache secretar de stat la MApN. El a fost una dintre persoanele care au contrasemnat, in HG 1883/2004, cumpararea fregatelor de catre statul roman.

La Londra, in Ambasada Romaniei era la acea vreme Livia Ana Mihailescu, fiica sefului Secretariatului General al Guvernului, iar ambasador, Dan Ghibernea, un alt apropiat al PSD, care este si acum in functie. Surse diplomatice sustin ca Georgiana George impreuna cu sotul ei erau vazuti des impreuna cu Ghibernea si fiica lui Mihailescu.

De altfel, Georgiana a fost chiar acum cateva zile la ambasada din Londra, se pare pentru o problema consulara. La Bucuresti, Barry George are multe usi deschise pentru a incheia afacerea politica parafata de Adrian Nastase. El este sustinut de Ambasada Romaniei de la Londra si de SGG ,pentru a parafa cat mai repede afacerea."Nu era deloc interesata de o cariera in domeniu, probabil avea alte sarcini acolo", ne-au declarat diplomati romani care au cunoscut-o pe fiica lui serban Mihailescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.