Dupa ce a fost eliberat, omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender a declarat, ca a depus o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), deoarece a fost arestat in mod ilegal, si va solicita ca statul roman sa-i plateasca drept despagubiri 1 milion de euro pentru fiecare zi in care a stat in arest.

Dupa ce a fost eliberat, omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat ca a fost tinut in arest ilegal, dupa ce Tribunalul daduse hotararea de eliberare. Afaceristul timisorean sustine ca nu a fost eliberat pentru ca la arestul Directiei Cercetari Penale s-ar fi primit un telefon de la Parchet. El a stat in arestul Directiei Cercetari Penale din IGP (DCP) 3 luni si 5 zile dupa ce a fost retinut pe 3 martie 2006 a parasit arestul pe 8 iunie.

Ovidiu Tender a mentionat ca punerea sa in libertate s-a bazat pe motive de procedura si nu pe starea sanatatii desi are probleme de sanatate. El a aratat ca din nastere nu are un rinichi, fapt care ii provoaca variatii bruste ale tensiunii arteriale.

Tender a mai spus ca in spatele anchetarii sale se gasesc inalti functionari, care ar dori sa faca pe plac actualei puteri, pentru a se mentine in posturile pe care le detin, dar nu a dorit sa dezvaluie nume.
Omul de afaceri este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

Ovidiu Tender a anuntat ca va demisiona din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al grupului Tender, pentru a nu mai da ocazia Parchetului sa spuna ca prin punerea sa in libertate va influenta ancheta in dosarul "Rafo-Carom". El a precizat ca in locul sau in Consiliul de Administratie va numi o alta persoana.

Procurorii sustin ca eliberarea este nelegala
Procurorii Parchetului General contesta decizia de eliberare a lui Ovidiu Tender, pe motiv ca Tribunalul Bucuresti nu avea competenta sa judece aceasta cerere. Din punctul lor de vedere punerea in libertate a omului de afaceri timisorean Ovidiu Tender de catre Tribunalul Bucuresti nu este legala.

Instanta respectiva nu avea competenta materiala de a judeca acea contestatie la executare formulata de Ovidiu Tender, aceasta revenind Judecatoriei pe raza careia se afla locul de detentie.

Parchetul a facut recurs impotriva deciziei de revocare a mandatului de arestare, acesta urmand sa fie judecat de Curtea de Apel Bucuresti. Tribunalul Bucuresti a decis joi punerea imediat in libertate a lui Tender din arestul Directiei Cercetari Penale (DCP) din cadrul IGPR.
Pe 5 iunie, Tribunalul Bucuresti a revocat mandatul de arestare emis anterior pe numele lui Tender hotarand punerea in libertate deindata a acestuia. Tender nu a fost eliberat atunci din arestul DCP, deoarece procurorii au transmis ca trebuie judecat recursul formulat de Parchet. Avocatii lui Tender au depus la Tribunalul Bucuresti o contestatie la executare, instanta dandu-le castig de cauza.

Avocatul lui a explicat ce anume s-a intamplat in ultimele zile cu Ovidiu Tender.

Mateut a declarat ca pe 5 iunie Tribunalul Bucuresti a dispus punerea in libertate a omului de afaceri, revocand mandatul de arestare emis anterior pe numele acestuia, insa cei de la DCP au primit un telefon de la Parchet si au refuzat sa puna in executare decizia judecatorului. El a precizat ca in decizia instantei este specificat faptul ca punerea in libertate trebuie facuta de indata, adica este executorie, fara a se astepta formularea unei cai de atac, daca inculpatul nu mai este arestat in alta cauza.

Ovidiu Tender este urmarit penal, alaturi de Marian Iancu, in dosarul "Rafo-Carom", pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Procurorii ii acuza pe cei doi ca au adus un prejudiciu la bugetul de stat de aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.