Doua dintre persoanele implicate in intermedierea vanzarii celor doua fregate second-hand "Regele Ferdinand" si "Regina Maria" catre Romania, romanca Georgiana George, de 42 de ani, si britanicul Barry George, de 61 de ani, au fost arestate in cursul zilei de ieri in Londra.

Barry George a fost consultantul firmei britanice BAE Systems in afacerea fregatelor si a fost arestat in cadrul unei investigatii referitoare la o mita de aproximativ sapte milioane de lire sterline, ce ar fi fost platita in aceasta afacere. Surse din agentia britanica care investigheaza acest caz sustin ca in afacere au fost platite doua comisioane secrete: aproximativ un milion de lire sterline lui Barry si Georgiana George, iar restul, de sase milioane a fost platit altei persoane, posibil un politician roman. Potrivit acelorasi surse, si procurori romani participa la aceasta investigate.

AVENTURILE ROMANESTI ALE LUI BARRY

Britanicul Barry George este un obisnuit al cercurilor politice si de afaceri romanesti. Consoarta sa, Georgiana, este actionara intr-o firma, AXIS TRADE & CONSULTING SRL, cu sediul in Bucuresti. Aceasta societate este mentionata in contextul investigatiei Serious Fraud Office, agentia guvernamentala britanica ce a initiat ancheta. In aceasta firma, Georgiana George este asociata cu mama sa, Elena Dan. Doamna Dan a fost luata prin surprindere de vestea arestarii celor doi si ne-a declarat ca se astepta ca Barry George sa ajunga astazi in Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.