Emil Constantinescu s-a prezentat la Parchetul General pentru a discuta cu procurorii generali despre dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Emil Constantinescu a declarat ca a venit la Parchet in calitate de reclamant si reprezinta Universitatea Bucuresti, la vremea respectiva fiind prorector al acestei institutii de invatamant superior. El urmeaza sa prezinte procurorilor dovezile pe care le detine cu privire la "gravele prejudicii aduse studentilor si profesorilor in iunie 1990". "Am venit sa sustin dosarul cu probe si marturii pe care le-am intocmit atunci si pe care le-am prezentat Procuraturii Generale in numele Senatului Universitatii Bucuresti", a spus Constantinescu.

Fostul presedinte a adaugat ca a venit sa se intereseze si care este situatia dosarelor disjunse din cel al mineriadei din ianuarie 1999, in special cel care-l priveste pe Corneliu Vadim Tudor si pe generalul Lupu, "cel care conducea trupele de jandarmi". "Aceste dosare trebuie finalizate pentru ca ele privesc fapte grave legate de actiuni indreptate impotriva ordinii constitutionale, care sunt pedepsite grav", a adaugat Constantinescu.

In opinia sa, Corneliu Vadim Tudor se face vinovat de o serie de infractiuni grave, "pentru ca in mod direct, in conferinta de presa si chiar de la tribuna Parlamentului, a cerut inlaturarea prin violenta a regimului criminal Constantinescu si inlocuirea lui cu un consiliu revolutionar".

"Toate mineriadele trebuie privite ca acte de terorism, iar cele din 1990 si 1991, in special cea din 1990, se inscriu in terorismul de stat, intrucat minerii au fost insotiti si condusi de catre forte de ordine, politie si serviciile de informatii, lucruri clar dovedite acum", a sustinut Emil Constantinescu.

"Miron Cozma nu trebuia eliberat"

Fostul presedinte a adaugat ca mineriadele din 1999 "au fost actiuni clare, teroriste, iar la Costesti s-a desfasurat cea mai mare actiune terorista cu retinere de ostatici din Europa, de la cel de-al doilea razboi mondial". Emil Constantinescu considera ca Miron Cozma nu trebuie eliberat, el beneficiind de o clementa permanenta si nejustificata din partea procurorilor, judecatorilor si a presedintelui Romaniei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.