Cei opt soferi romani blocati in Irak aproape trei saptamani au plecat, in sfarsit, spre tara

Ei au fost ajutati sa treaca granita cu Turcia de soldatii din trupele NATO, cei care, de altfel, s-au ocupat si de toate formalitatile pentru a-i ajuta sa paraseasca teritoriul irakian.

Contrar asteptarilor, nu Consulatul Romaniei la Bagdad a cerut ajutorul trupelor NATO, ci militarii nostri, aflati in zona de conflict. Ei au apelat la soldatii americani, care i-au gasit pe soferii de camion dupa trei zile de cautari. Le-au adus apa si mancare si i-au escortat pana la granita.

Soferii romani au plecat spre Irak cu un transport de frigidere, dar autoritatile irakiene le-au confiscat pasapoartele si i-au retinut in zona libera din nordul tarii. De atunci, au fost jefuiti de doua ori, ramanand fara apa si mancare, desi afara erau 56 grade Celsius.
Sustinand ca au aflat despre situatia romanilor de-abia miercurea trecuta, Ministerul Afacerilor Externe a facut public, joi, ca Ambasada Romaniei din Bagdad a solicitat sprijinul autoritatilor irakiene in cazul acestora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.