Omul de afaceri grec Jean Valvis a dat un mare tun imobiliar in cea mai importanta zona de expansiune a vilelor rezidentiale - terenurile ce marginesc DN1 Bucuresti-Ploiesti.

Proprietarul firmelor Dorna Lactate si principalul sponsor al echipei de fotbal Rapid Bucuresti, Jean Valvis a cumparat de la stat mai bine de 60 hectare de teren in zona Balotesti, la un pret de 180 de ori mai mic decat pretul zonei.

Valvis a platit impreuna cu grupul de firme "Dorna-Lactate" 5,5 miliarde de lei pentru un pachet de 85% din actiunile Institutului de cercetare si productie pentru pasari si animale mici Balotesti. El nu a facut investitii semnificative in fermele de crestere a pasarilor, asa cum se prevede in contractul de privatizare semnat cu Musetescu.

Omul de afaceri grec asteapta in liniste scadenta din 2009, cand va putea dispune de pamant fara a se mai crampona de... cresterea pasarilor. "Nu e stilul meu sa ma imbogatesc in 3 zile", replica omul de afaceri grec.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.