Fostul vicepremier George Copos a fost trimis, ieri, in judecata de procurorii DNA pentru evaziune fiscala de 1 milion de euro, prin vanzarea supraevaluata a 38 de spatii comerciale “Loteriei Romane".

Banii astfel obtinuti ar fi fost transferati in diverse conturi, 20 miliarde de lei vechi ajungand, in 2004, si intr-un cont al lui Mircea Lucescu. Audiat la DNA, Mircea Lucescu a spus ca nu cunoaste aceste aspecte si nici semnatura ordinului de plata emis de asociatul lui Copos, Gilio Roza. "Mi s-a prezentat un ordin de plata fara numar", a scris Lucescu in declaratia de la DNA. Lucescu a precizat ca banii din acel cont ii folosea pentru modernizarea casei. In acelasi dosar a fost audiat si fiul lui Mircea Lucescu, Razvan.

Pana la inchiderea editiei, Mircea Lucescu nu a putut fi contactat intrucat avea telefonul inchis.

Anchetatorii au "mers" pe firul afacerilor si au constatat ca "Loteria Romana" ar fi alocat anual din fondul de sponsorizari, de aproape 10 miliarde de lei, cate 5 miliarde de lei clubului de fotbal Rapid si Asociatiei Pro Rapid, fondata in 1997. Anual, 175.000 $ erau platiti numai pe bannerele Loteriei de pe stadionul Giulesti.

Alaturi de Copos ajung la instanta suprema, pentru evaziune fiscala, Gilio Giuzepe Roza, actionar la firme din grupul "Ana", si Stelian Ioan Ratiu, administrator la SC Transilvania Internationale SRL. Pentru complicitate la evaziune fiscala vor mai da socoteala fostul director general al "Loteriei Romane", Nicolae Cristea, si agentul imobiliar al SC Euroest Invest SRL, Gabriel Rogoveanu. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie-decembrie 2004, Copos, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul SC Ana Electronic SA, impreuna cu Gilio Giuzepe Roza si cu sprijinul lui Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale, creand in acest mod un prejudiciu de peste 1 milion de euro, la nivelul anului 2004.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.