Politia Romåna monitorizeaza inca de anul trecut retelele de cartier in care se foloseste sistemul "file-sharing". Multi provideri de internet sau operatori de huburi au primit regulat adrese de la IGP in care li se cereau identitatile reale si adresele de domiciliu ale unor useri din diferite retele. Informatiile astfel obtinute au ramas in sertarele ofiterilor de la "Criminalitate Informatica".

"Steguletul galben" dat Romåniei de UE in domeniul proprietatii intelectuale le-a determinat pe autoritati sa dispuna masuri severe si sa ordone actiuni de proportii in tara impotriva userilor de "file-sharing".

Patrunderea "mascatilor" pe fereastra in apartamentul medicului bucurestean care vindea filme si programe piratate a fost punctul culminant al perchezitiilor domiciliare.

Reactiile la aceasta actiune in forta au fost diferite: unii isi vånd toata colectia de filme din casa, pentru a sterge "urmele", altii comercializeaza in continuare CD-uri si DVD-uri, dar numai prietenilor si nu mai raspund la telefon la numere necunoscute. Cea mai dura masura luata de un hub de renume din Bucuresti a fost desfiintarea share-ului din retea.

Mai in gluma, mai in serios, operatorii acestui hub au propus infiintarea unui cinematograf special pentru userii de "file-sharing", cu preturi foarte mici.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.