Dupa 24 de ore de ploi torentiale, mai multe localitati din Suceava au fost grav afectate

Zeci de gospodarii au fost inundate, peste 150 de hectare de culturi agricole au fost compromise, mai multe portiuni de drumuri judetene si comunale au fost distruse, iar apele principalelor rauri s-au umflat amenintator.

189 de oi salvate

Una dintre cele mai lungi interventii de salvare din noaptea de vineri spre sambata a avut loc pe raul Suceava. 189 de oi si capre de la o stana amplasata in lunca raului au fost surprinse de ape si au ramas captive pe o bucata de stanca .

Aflat in componenta comunei Granicesti, satul cu1.200 de suflete a ramas din nou izolat. Paraul Solcuta s-a umflat si a maturat podul de acces in sat. Anul trecut, asezarea a fos inundata de cinci ori.

Cinci comune din Neamt sunt izolate

Ploile abundente au rupt podul din orasul nemtean Roznov, cinci comune, respectiv Borlesti, Rediu, Tazlau, Cindesti si Piatra Soimului ramanand izolate. Localnicii sunt nevoiti sa strabata 20 de km, iar cei care-si permit sa plateasca un taxi sau o masina de ocazie, ocolesc prin Frunzeni, peste 30 de km. Cine se incumeta sa treaca podul la pas risca sa cada in apa Bistritei, pentru ca nu exista panouri de protectie, iar structura de sustinere a fost si ea afectata de viitura.

Apa, oprita la Falticeni

Cresterea debitului raului Moldova a avut repercusiuni si la Falticeni. Statia de captare Baia III a fost inundata, dupa ce digul de protectie a cedat sub presiunea suvoaielor.

Circulatia pe Defileul Jiului, intrerupta

Soseaua, ce margineste satul Pistestii din Deal, comuna Scoarta, amplasata in Defileul Jiului a inceput, vineri seara, sa o ia la vale. Alunecarea de teren a rupt drumul, formand o falie adanca de patru metri si lata de sapte metri. Autoritatile au oprit imediat circulatia rutiera in defileu, dar au deblocat-o dupa cateva ore.

6.000 de sinistrati din sudul Doljului s-au intors in satele lor

Primii sinistrati care s-au intors in sat sunt cei din tabara militara de la marginea comunei Negoi. Armata a distribuit corturi pe care localnicii le-au instalat in curti. Satenii sunt aprovizionati cu apa potabila, adusa cu cisternele. Si in localitatile doljene Ghidici, Goicea si Macesu de Jos, asistatii au parasit taberele militare. La Rast mai sunt cazate peste 600 de persoane. Apa este adusa tot cu cisterna, din cauza ca nicio fantana nu a fost dezinfectata. In bucataria mobila nu s-a mai gatit, mancarea fiind adusa din Bailesti.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.