In acest sfarsit de saptamana, bucurestenii au putut sa asiste sau sa participe la ceea ce s-ar putea numi un mic razboi civil

Pe baricade au fost, de o parte, comunitatea de homosexuali din Romania, ajutati de cativa "frati" din strainatate, care au militat pentru legalizarea relatiilor lor, iar de cealalta, contestatarii, aparuti din cele mai interesante categorii sociale si sustinuti de diferite asociatii crestine. Dupa aproape o saptamana de atacuri reciproce prin intermediul mass-media sau al instantelor judecatoresti, sambata a fost ziua confruntarii directe. Finalul a fost "incununat" de cativa "soldati" raniti, altii, arestati, pagube materiale si un "stegulet rosu" la capitolul civilizatie.

"Daca mai traia Capitanul, astia nu mai existau!"

Ziua a inceput cu un mars al Fundatiei Crestine "Noua Dreapta", impotriva homosexualilor. Cei aproape 400 de participanti au reprezentat o alaturare interesanta intre oameni ai bisericii, cativa batranei revoltati de "tupeul neoamenilor de homosexuali" si mai multi tineri legionari care, in loc de icoanele aduse de maicute, au fluturat portretul lui Corneliu Zelea Codreanu si chiar al maresalului Ion Antonescu. Marsul a pornit la ora 11 din fata Patriarhiei si s-a incheiat tot acolo, pe la ora 13, dupa ce a trecut prin Piata Unirii, Piata Universitatii si Piata Revolutiei.

Pe drum, autointitulatii "Rezistenta nationala" au recitat psalmi, au scandat impotriva homosexualilor, s-au jurat ca se apropie sfarsitul lumii si au "votat" impotriva "valorilor europene" degenerate pe care le promoveaza unii. "Daca mai traia Capitanul (C.Z. Codreanu - n.n.), oamenii astia n-ar mai fi existat. El s-ar fi ocupat si ar fi facut in asa fel incat sa nu fim nevoiti sa traim langa asa o mizerie umana", spunea un tanar care purta un steag verde cu insemnele noii drepte, in timp ce marsul era completat de "forte proaspete" venite din partea Partidului Conservator. Dupa ce au terminat ce aveau de spus, protestatarii s-au imprastiat, in liniste, fara sa dea de inteles ca vor reveni pentru parada homosexualilor.

"Daca ne omoara, macar stim ca am murit la datorie!"

La ora 17 au inceput sa se stranga, langa magazinul Junior, participantii la GayFest. Au fost pana la urma in jur de 500. Multi erau straini. Din Anglia, Spania sau Cehia, toti au venit sa-si promoveze drepturile. Capul de afis au fost travestitii. Cu rochii sau fustite cat o palma, cu coafuri pretentioase sau peruci colorate, cu tocuri pe care nu poate merge nicio femeie fara un antrenament serios si cu mult tupeu, "toate" erau pregatite de "distractie": "Daca ne omoara, macar stim ca am murit la datorie!", se gandeau "fetele".

Deja pe trotuarul de vizavi se stransesera mai multi curiosi, dar, pentru siguranta, au fost alungati de jandarmii care s-au prezentat intr-un efectiv largit. Putin inainte de ora 18, dupa ce au cantat, dansat si pozat pentru presa, homosexualii au inceput sa intinda un steag in culorile curcubeului, lung de aproape 200 de metri, pe marginile caruia s-au incolonat si, putin tematori, au plecat la "distractie", spre Parcul Izvor, urmand sa treaca prin Piata Unirii si Piata Constitutiei unde, fara sa stie, erau asteptati de sute de ultrasi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.