Politia spune ca utilizatorii obisnuiti ai retelelor file share nu trebuie sa se teama. In afara de o declaratie de razboi impotriva acestor retele, Procuratura nu a mai avut nici un punct de vedere. Intre timp, oameni obisnuiti sunt urmariti penal pentru cativa giga de muzica si filme.

Jurnalul National: Sub protectia anonimatului, ne puteti spune ce s-a intamplat?
Utilizator file share: Au sunat la usa, le-am deschis. Le-am zis "Poftiti domnilor, vedeti!". Au vrut sa vada computerul, le-am aratat computerul. S-au uitat daca fac afaceri cu muzica, dar afacerile mele nu sunt la nivel de imprimare de muzica.

Si ce au gasit in computer?

Singura mea dorinta a fost sa gasesc muzica pe care o ascultam la Europa Libera. Nu aveam acolo nici un centimetru, nici un mega de pornografie sau alte porcarii. Aveam 15-20 de filme si in rest concerte de calitate. Va pot spune ca nu aveam manele. Erau toate lucrurile pe care le-am descarcat din retea in ultimul an de zile. Au venit cu hartie la mana, au gasit ce au gasit, si-au dat seama ca sunt un om pasionat de muzica. Am o multime de casete VHS cu concerte, mai am discuri aduse de la rusi cu muzica, dar nu s-a pus problema ca multiplicam pentru cineva sau alte chestii de-astea.

Autoritatile spun ca utilizatorii care nu fac bani din chestia asta nu vor fi urmariti.

Eu altceva nu stiu sa fac - sa pun muzica si sa trag muzica. Pai, daca sunt huburile astea. Acolo mi se pune sula-n coasta sa am si eu 5 giga. Cand auzi ca atata muzica, atatea filme sunt in retea, poti sa stai sa te uiti la ele sa nu tragi? Pai, atunci la ce sunt facute, domn’e? Daca ma duci la mata acasa, imi arati frigiderul, imi dai voie sa mananc si vine soacra si-mi spune: "Pai, n-ai voie!". Imi pare rau, ceva nu se asaza.

Eu nu sunt suparat ca mi-au luat calculatorul. Era un calculator scump. Eu sunt suparat ca au luat calculatorul de la unul care nu face altceva decat sa traga muzica, domn’e. Atata tot.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.