Odiseea omului de afaceri Marian Iancu prin arestul Politiei Romane a luat sfarsit. In noaptea de sambata spre duminica, fix la miezul noptii, barbatul a iesit bucuros din celula de la DCP. Marian Iancu a fost eliberat de dupa gratii, insa de acum inainte nu va mai putea fi incatusat pentru ca nu mai exista nici o posibilitate de emitere a unui mandat.

Barbatul va fi judecat in libertate in acest dosar, deoarece cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventiva emis pe numele sau, a fost respinsa, sambata, de Tribunalul Bucuresti. Parchetul a facut recurs, insa Curtea de Apel nu le-a dat castig de cauza procurorilor. Marian Iancu va fi cercetat de acum inainte in dosarul Rafo, acuzat, alaturi de Ovidiu Tender, de prejudicierea statului cu 2.700 miliarde lei vechi, numai in stare de libertate pentru ca nu mai exista posibilitatea emiterii unui alt mandat de arestare preventiva in aceasta cauza.

Tot sambata, Tribunalul Bucuresti a respins cererea procurorilor Parchetului instantei supreme de prelungire a mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui Marian Iancu, iar acestia au facut recurs, care a fost luat in discutie tot in cursul aceleiasi zile pentru ca mandatul omului de afaceri expira.

Hotararea Curtii de Apel Bucuresti (CAB) privind cercetarea in stare de libertate a lui Marian Iancu este definitiva si a fost pusa in aplicare imediat. Marian Iancu a fost incarcerat, pentru a doua oara in acest dosar, in 16 mai a.c., pentru 19 zile, ca urmare a hotararii instantei CAB, care a admis contestatia procurorilor in privinta deciziei instantei inferioare referitoare la cercetarea in stare de libertate a omului de afaceri.

Propunerea de arestare preventiva a lui Iancu, presedinte al Consiliului de Administratie al Balkan Petroleum, firma controlata de VGB, si presedinte al clubului Poli Timisoara, a fost rejudecata de instanta Tribunalului Bucuresti, dupa ce, in 14 aprilie a.c., CAB a apreciat ca ar fi fost comise anumite vicii de procedura. La inceputul lunii mai, procurorii Parchetului instantei supreme au blocat conturi in valoare de aproximativ 8 milioane de euro, in dosarul Rafo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.