Raportul Comisiei Europene va fi publicat cu o luna mai devreme decit era anuntat, pentru a acorda suficient timp ratificarii
La cererea Germaniei, Comisia Europeana intentioneaza sa publice Raportul privind progresele Romaniei si Bulgariei in luna septembrie, in loc de octombrie, asa cum fusese stabilit initial. Cotidianul austriac "Die Presse" scrie ca parlamentarii germani au cerut ca Raportul sa fie dat publicitatii cu o luna mai devreme decit data programata, pentru a acorda suficient timp Bundestagului (Camera inferioara a parlamentului german) sa ratifice Tratatul privind aderarea Romaniei si Bulgariei.

Daca acesta va fi publicat abia in octombrie, parlamentarii sint de parere ca exista riscul sa nu poata fi ratificat la timp de parlament. "Vom vedea daca va fi posibila publicarea Raportului privind Romania si Bulgaria in a doua jumatate a lunii septembrie", a declarat comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.