Sunt semne clare ca spargatorii de locuinte din Romania s-au retras sa-si petreaca vacanta de vara in Peninsula Iberica. O vacanta foarte activa

La mijlocul lunii mai, fortele de politie spaniole mobilizau 700 de membri ai Garzii Civile pentru a pune capat furturilor din teritoriul Catalunyei. Potrivit autoritatilor din Peninsula Iberica, 14 atacuri din 24 au fost atribuite unei bande formate din sase cetateni romani.

Timp de sapte zile, publicatia spaniola El Periodico de Catalunya a relatat firul investigatiilor care au dus la anihilarea gruparilor de crima organizata formate din romani. Potrivit oficialilor spanioli, "capii retelelor mafiote romane au ajuns sa spele mai multi bani decat mafia rusa…".

La numai o zi dupa ce a fost anuntata mobilizarea a 200 de gardieni civili in Tarragona si Barcelona, actiune menita sa stopeze avalansa de furturi, ministrul de Interne spaniol, Alfredo Perez Rubalcaba, a decis sa mareasca numarul fortelor de ordine cu inca 500. In timp ce Rubalcaba dadea ultimele indicatii cu privire la atributiile fortelor de ordine, Corpul National de Politie si Garda Civila trageau primele concluzii: banda a mai fost cautata de Politie, insa membrii grupului au reusit sa scape.

CELULA DE CRIZA

Nu peste mult timp, guvernul spaniol constituie si o asa-numita celula de criza. Un for care va lupta alaturi de serviciile secrete deja existente impotriva crimei organizate. Organul nou instituit coordoneaza atat Corpul National de Politie, cat si Garda Civila, care se ocupa de trafic de persoane, narcotice si jafuri. De asemenea, membrii celulei de criza au intrat in contact permanent cu fortele de ordine din alte state. Zona principala de actiune a agentilor, dupa cum explica la data de 24 mai premierul spaniol, Jose Luiz Rodriguez Zapatero, va fi litoralul mediteranean. Numai in cursul anului trecut, in regiune au avut loc 24 de jafuri violente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.