Romania s-a prezentat, ieri, la centrul Albert Borschette din Bruxelles, la reuniunea Comitetului veterinar permanent pentru lantul alimentar si sanatate animala. La incheierea discutiilor, a fost anuntata suspendarea tuturor exporturilor romanesti de carne de pasare, pasari vii si oua catre UE. in 23 iulie, la Bruxelles, urmeaza sa se faca o evaluare a datelor din teren si sa se vada ce este de facut in continuare. Atunci, vor fi sintetizate concluziile echipelor de monitorizare care urmeaza sa fie trimise de urgenta la Bucuresti, aproximativ 10 experti si inca alti 10-15 specialisti care sa asigure formarea si coordonarea echipelor din judetele afectate.

Nicolae Lazar, director in cadrul Autoritatii sanitar-veterinare, a recunoscut ca expertii Comisiei Europene si-au oferit sprijinul autoritatilor de la Bucuresti inca din octombrie anul trecut, cand Romania se confrunta cu primul val de gripa aviara. Comisia, sustine Lazar, a oferit doar asistenta tehnica, dar nu concretizata in echipamente sau bani pentru acestea. "Nu pot sa spun decat ca, undeva, pe lant, poate chiar la Bruxelles, echipamentele nu s-au alocat, si nici banii pentru ele".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.