Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu spune ca Miron Cozma merita sa fie un om liber. Ieri, la Pitesti, senatorul Ion Iliescu a declarat ca instanta ar fi putut decide eliberarea lui Cozma intrucat fostul lider al minerilor a stat suficient, in opinia sa, dupa gratii: "Actele de clementa sunt intotdeauna binevenite. Nu am reticente din acest punct de vedere." In plus, crede Ion Iliescu, Miron Cozma s-a comportat exemplar cat a fost inchis.

"Luceafarul huilei" ramane la racoare

Ex-liderul minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, va ramane in arest dupa ce ieri, Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Rahova i-a respins cererea de eliberare conditionata.

Amanarea a fost pentru 12 luni, iar Cozma mai are de facut inca 13 luni de inchisoare. Membrii Comisiei au luat aceasta decizie dupa ce au constatat gravitatea faptelor comise de Miron Cozma precum si lipsa probelor privind reeducarea lui. In plus, s-a tinut cont si de faptul ca a beneficiat de clementa legii cand a fost gratiat. George Adrian, avocatul lui Cozma, a declarat ca va contesta decizia comisiei. Reamintim ca Miron Cozma a fost introdus in arest la un penitenciar din Timisoara, dupa ce, in ianuarie 2006, magistratii au respins cererea de eliberare conditionata. El a primit 7 ani si 11 luni de detentie pentru mineriada din 1991 si inca zece ani pentru mineriada de la Costesti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.