Reactiile din ultima vreme ale oficialilor demonstreaza ca ei ezita sa isi asume campania "Gramofonul". Motivul este revolta de pe Internet. Forumurile huberilor sunt invadate de mesaje negative la adresa celor care, de dragul "inverzirii" unui steag galben, ar putea deschide dosare penale la intamplare. Inainte de raportul din toamna, pe langa deja celebrul protocol care ar ilustra colaborarea dintre institutii, autoritatile din Romania trebuie sa prezinte si o statistica a persoanelor pedepsite. Mesajele voastre ar trebui sa-i faca pe politisti sa cuprinda in acea statistica doar oameni care incalca grav legea.

Este evident ca pana la Raportul de tara din toamna mai multe institutii sunt hotarate sa demonstreze Uniunii Europene ca se face ceva pentru "inverzirea" steagului galben primit de Romania la capitolul "Proprietati intelectuale". Nota mica primita de la oficialii europeni are doua componente. Prima este aceea ca institutiile nu coopereaza pentru apararea drepturilor de autor. Acest lucru se va rezolva, cel putin din punctul de vedere al imaginii, atunci cand va fi semnat celebrul protocol de la Parchetul General. Atunci, romanii vor putea spune europenilor ca 26 de institutii vor conlucra pentru protejarea proprietatii intelectuale.

A doua critica europeana este legata de lipsa rezultatelor concrete in combaterea pirateriei. Aici ar trebui ca anchetatorii romani sa prezinte o statistica a dosarelor incepute sau chiar terminate, desi timpul este foarte scurt. Aceste statistici stau la baza operatiunii "Gramofonul", o actiune ce se doreste foarte vasta, extinsa aproape in toate domeniile in care se practica pirateria, tocmai din dorinta de a cadea cat mai multe persoane in plasa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.