Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au judecat, ieri, recursul formulat de 16 de persoane, printre care si interpretul de muzica hip-hop, Tudor Sisu, impotriva deciziei de arestare emisa de Tribunalul Bucuresti pe numele acestora.

Component al trupei Sisu & Puya, Tudor Sisu, alaturi de alte 15 persoane, este acuzat de trafic de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, cei 16 erau principalii furnizori de stupefiante in mai multe zone aflate pe raza tuturor sectoarelor Capitalei. Ei vindeau heroina, cocaina si ecstasy si se aprovizionau cu droguri prin intermediul a sapte persoane aflate in contact direct cu traficanti turci si bulgari. Cantitatile cumparate la un transport, din strainatate, erau de 1-2 kilograme, iar in decursul unui an, erau introduse in tara si distribuite in Bucuresti aproximativ 40 de kilograme de heroina.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au efectuat, la 16 mai, perchezitii simultane la domiciliile traficantilor, ridicand bunuri si bani in valoare totala de aproximativ patru miliarde de lei vechi.

Tribunalul Bucuresti a emis, la 19 mai, pe numele celor 16 traficanti, mandate de arestare preventiva, sub acuzatia de trafic de droguri de mare risc, decizie impotriva careia inculpatii au formulat recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Tudor Sisu risca o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare, pedeapsa de recidivist intrucat a mai fost condamnat anterior la trei ani inchisoare pentru detinere, trafic si consum de droguri. A executat doi ani, fiind eliberat in toamna anului 2005, pentru buna purtare.

La termenul anterior al recursului, din 25 mai a.c., magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat judecarea dosarului pentru 1 iunie, din cauza unor lipsuri procedurale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.