Adrian Nastase s-a mai ales cu un dosar penal. Acuzat de „dare de mita”, fostul premier va trebui sa justifice cum a dat drept „spaga” functia de presedinte al „Spalarii Banilor

In doar citeva luni, fostul premier Adrian Nastase a "adunat" pe numele sau trei dosare penale la DNA si o decizie a Inaltei Curti de Justitie, prin care un al patrulea dosar ar urma sa se reintoarca la Parchet pentru verificari. In ultimul dintre acestea, Nastase este acuzat, potrivit procurorilor, ca in anul 2000 i-ar fi oferit drept "mita" fostului sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor Ion Melinescu functia de presedinte in schimbul blocarii unei investigatii aflate in lucru la aceasta institutie. "Dosarul avea ca obiect o tranzactie suspecta de 400.000 de dolari, in contul Danei Nastase", a declarat ieri purtatorul de cuvint al DNA, Livia Saplacan. Astfel, Melinescu a "uitat" sa raporteze procurorilor tranzactiile suspecte, adica vinzarea unor bijuterii "mostenite" de la celebra matusa Tamara.

Plingere veche de ani

Oficiul National pentru Spalarea Banilor facuse o plingere la Parchet in anul 1999 - pe vremea cind Melinescu era doar un simplu membru al acestuia - in care se facea referire la anumite suspiciuni cu privire la contul in care au ajuns banii proveniti din vinzarea bijuteriilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.