Bruxelles-ul este dezamagit ca autoritatile romane au refuzat oferta Comisiei Europene de asistenta tehnica in criza aviara

Comisia Europeana este nemultumita de faptul ca autoritatile romane nu doresc sa fie asistate de expertii europeni in gestionarea crizei aviare. Philip Tod, purtatorul de cuvint al comisarului pentru Sanatate Publica, a declarat ieri pentru "Cotidianul" ca "am oferit, inca din octombrie, asistenta tehnica si experti si sintem si in acest moment pregatiti sa oferim asistenta, dar autoritatile romane nu accepta aceasta oferta". El a precizat ca Bruxelles nu s-a lovit de un refuz explicit, ci de unul "indirect".

Raportul SRI produce rumoare

Intrebat in ce masura gestionarea proasta a gripei aviare ar putea amina aderarea Romaniei, cum a sugerat europarlamentarul popular Guido Podesta, Tod ne-a declarat ca "nu pot judeca in acest moment ce va spune Raportul din octombrie, care va fi decis de Colegiul Comisarilor. In multe tari a aparut gripa aviara, dar acesta nu este un motiv de a nu adera la UE". Cu toate acestea, o alta sursa din interiorul Comisiei ne-a spus ca "un punct extrem de negativ a fost raportul de la Brasov al SRI, care a produs rumoare in rindul statelor membre". Iar temerile Comisiei sint ca Romania nu ar mai putea recupera peste vara intirzierile din domeniul sanitar-veterinar, riscind ca problema sa fie inflamata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.