Primarul general Adriean Videanu a avut ieri o intalnire de gradul „O“ la Catedrala „Sf. Iosif“.

In jurul orei 15,20, Videanu, insotit de doi bodigarzi s-a intalnit in fata catedralei cu Ms. Ioan Robu, Mitropolitul Bisericii Romano-Catolice Romane. Inaltul cleric era insotit de un preot tanar, ce parea a fi purtatorul sau de cuvant, Francisc Dobos. Ei au intrat in cladirea Institutului Teologic Romano-Catolic. Dupa circa o ora, Videanu si alaiul au iesit din Institut. Au mai stat de vorba in fata Catedralei.

Pareau multumiti de discutiile purtate. Videanu chiar l-a luat pe dupa umeri pe MS. Robu, ca si cum ar fi ajuns la o intelegere. Ms. Robu l-a atentionat cu degetul, de parca i-ar fi spus primarului sa se tina de cuvant. Despartirea a fost precedata de strangeri cordiale repetate de maini si de zambete. Scena a fost urmarita cu interes de un calugar iezuit.

Intelegere cu cantec

De cateva zile se zvonea ca va avea loc o intalnire intre Videanu si Ms. Robu pentru a se ajunge la o intelegere. Marul discordiei dintre primarul general si seful Bisericii Romano-Catolice e reprezentat de demararea unei constructii mamut, de 19 etaje, exact langa Catedrala Sf Iosif. Ms. Robu si-a dat acordul, in urma cu cativa ani, pentru construirea pe acel loc a unei cladiri de sase etaje. S-a speculat ca atunci proprietarii terenului si al viitorului imobil i-ar fi promis Monseniorului birouri, parcari, sali de conferinte. Deoarece pretentiile inaltului prelat ar fi crescut, proprietarii constructiei nu au mai vrut sa le onoreze. In acel moment ar fi aparut si refuzul Bisericii Catolice de a accepta constructia in vecinatatea Catedralei.

Internationalizarea conflictului Videanu- Ms. Robu

Neintelegerile au culminat cu manifestatii de strada, cu internationalizarea scandalului si chiar cu interventia papalitatii. Protestatarii au invocat pericolul distrugerii Catedralei (care este si monument istoric) din cauza sapaturilor la mare adancime facute in apropierea fundatiei lacasului de cult. Oare ce i-a promis primarul general Adriean Videanu Ms. Ioan Robu? Ca, dupa fetele lor din momentul despartirii, intelegerea s-a parafat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.