Un autoturism abia achizitionat de Politia Romana pentru posturile de politie de la sate si preluat de politistii din Constanta s-a rasturnat, ieri, pe Autostrada Soarelui, fara ca agentii care se aflau in masina sa fie raniti. Masina a fost luata repede de pe carosabil. Acesta nu este insa primul accident in care este implicata o masina destinata politiilor comunale, in conditiile in care, intr-un incident similar, a fost implicat, zilele trecute, un autoturism preluat de politistii ieseni. Potrivit anchetatorilor, 29 de masini de politie, nou-noute, se indreptau in coloana spre Iasi. La un moment dat, un sofer care venea din sens opus a pierdut controlul asupra autoturismului Dacia si a lovit frontal un Logan de politie.

De la bicicleta la Dacia


In aprilie anul trecut, politistii care actioneaza in mediul rural au primit 3.000 de biciclete de teren, dotate cu girofar si alarma. Cu bicicleta, oamenii legii s-au descurcat de minune, nefiind semnalat niciun accident in acest sens. Bicicletele nu s-au ridicat insa la nivelul asteptarilor in lupta impotriva hotilor de zarzavaturi ori scandalagiilor de la caminele culturale. Inspectoratul General al Politiei Romane a achizitionat, prin sistem leasing financiar, 6.000 de autovehicule, din care 2.350 de autospeciale au fost repartizate structurilor de Politie Rurala. Dintre acestea, 300 au ajuns deja in comune. Ieri si Politia Capitalei si-a suplimentat parcul auto cu 200 de Dacii Logan.

Alt accident spectaculos pe Autostrada Soarelui

La nici o ora de la accidentul politistilor, un camion plin cu samote a intrat intr-un sant de pe marginea Autostrazii Soarelui. La o viteza de circa 100 de kilometri la ora, TIR-ului i-a explodat roata din fata-dreapta si s-a prabusit in sant. Soferul Niculae Buta, de 40 de ani, a scapat nevatamat, alegandu-se doar cu o sperietura zdravana si cu cateva samote - care trebuiau livrate la Medgidia - sparte.