Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au pus in vedere fostului ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, si sotiei sale sa depuna toate inscrisurile doveditoare ale modului in care si-au obtinut averea, acordandu-le pentru acesta un ultim termen pentru data de 12 iunie.

Completul de trei judecatori al instantei supreme a cerut, la 10 aprilie a.c., sotilor Popescu sa depuna "in masura in care pot" o serie de inscrisuri in completarea probatoriului, respectiv sa arate cand s-a deschis contul curent in care s-au facut operatiuni, evolutia acestuia pana la 14 decembrie 2004, cand s-a inchis contul si cum au fost facute transferuri de bani din unele depozite.
Tot atunci, presedintele completului a cerut sotiei fostului ministrul al Economiei (care a locuit in Italia intre anii 1975 - 1995) sa dea detalii despre conturile sale din strainatate si din tara si sa prezinte o lista a bunurilor proprii inainte de casatoria cu Dan Ioan Popescu.

Presedintele completului a mai spus ca sunt incomplete datele prezentate de familia Popescu in legatura cu "creditarea si incasarea a costurilor actiunilor" Elenei Popescu, cei 49 de mii de euro din contul cercetat. Pe de alta parte, judecatorul s-a mai referit la acte justificative privind o casa de vacanta (pretul acesteia fiind micsorat, suma despre care Popescu a afirmat ca se regaseste in cheltuielile de reparatii), precum si la o suma reprezentand "bani de cosnita" pentru paza unor terenuri din Azuga sau cheltuieli curente pentru intretinere, toate cuprinse in expertiza financiar-contabila dispusa de Comisia speciala a instantei supreme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.