Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins ieri cererea procurorilor de prelungire a arestarii preventive a lui Ovidiu Tender, motiv pentru care acesta ar putea fi eliberat din arest, ne-au informat surse judiciare. Anchetatorii Ministerului Public au contestat, insa, decizia judecatorilor, punerea in libertate a omului de afaceri nefiind posibila pana la judecarea acesteia.

La 20 februarie, procurorii DIICOT au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi, informa Ministerul Public. Potrivit anchetatorilor, Tender si Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Omul de afaceri Alexandru Marian Iancu a fost incarcerat, pentru a doua oara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.