Copiii Principesei Ileana vor sa-l alunge pe Dracula din castel. In Romania sunt peste 200.000 de revendicari imobiliare
Statul roman a facut o retrocedare istorica. Ieri, Castelul Bran a fost dat mostenitorilor Principesei Ileana a Romaniei: Maria Magdalena Holzhaus, Elisabeth Sandhofer si Dominic Habsburg-Lothringen. Potrivit acordului semnat de ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, si de Dominic de Habsburg, domeniul Bran isi va mentine statutul de muzeu inca trei ani. "Mitul Dracula este un basm, o fantezie si voi incerca sa schimb aceasta imagine. Castelul Bran trebuie sa ramana un simbol al luptei si demnitatii romanilor", le-a spus Dominic de Habsburg celor prezenti la ceremonia de predare a intregului domeniu, care cuprinde castelul, Casa de ceai "Regina Maria", Casa "Principesei Ileana", casa administratorului, tabernacolul "Inima Reginei Maria", parcul de aproape trei hectare si cele doua lacuri. Dominic de Habsburg si-a exprimat recunostinta fata de Romania si de cei care s-au ingrijit sa pastreze intacta mostenirea mamei sale.

Dominic de Habsburg a lasat si cateva randuri in cartea de onoare a muzeului, alaturi de surorile sale: "Dupa 58 de ani m-am intors la Bran fericit si trist, in acelasi timp, vazand frumusetea casei mele conservata si lipsa mamei mele". Dupa trecerea perioadei de trei ani, prevazuta in acordul cu Ministerul Culturii, Dominic de Habsburg a precizat ca "doar viitorul va decide soarta castelului". Ministrul Iorgulescu a mentionat ca, daca se va pune problema vanzarii domeniului, statul roman are drept de preemptiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.