Audierile martorilor din procesul Revolutiei din ‘89 de la Timisoara au continuat ieri, in fata instantei supreme

Una dintre cele mai surprinzatoare declaratii a fost cea a maiorului Nicolae Durac. Acesta a povestit ca, in timpul revolutiei, generalul Stanculescu "si-a scris demisia intr-o toaleta, dupa care a rupt-o si s-a internat in spital", pentru a scapa de raspundere. Martorul a mai spus ca, inainte ca militarii sa fie inarmati cu munitie de razboi, s-au "batut cu revoltionarii, cu pari de trandafiri".

Audieri de seara pentru Ion Iliescu

Ion Iliescu a anuntat procurorii militari, prin avocatii sai, ca va veni la audieri doar seara, dupa ora 19. El a decis sa procedeze in acest fel pentru a nu da explicatii presei in legatura cu discutiile pe care le va purta cu anchetatorii. Iliescu a fost pus sub invinuire, in dosarele Revolutiei si Mineriadei din 13 - 15 iunie, pentru mai multe acuzatii grave, cum ar fi subminarea puterii de stat, infractiuni contra pacii si umanitatii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.