Dupa ziarul "Atac", vindut zilele trecute, afaceristul Marian Iancu renunta si la Rafo, urmind ca in viitorul apropiat sa vinda si Poli Timisoara, conform unor surse din apropierea acestuia. In privinta Rafo, Iancu a ajuns la o intelegere cu firma olandeza Calder pentru preluarea participatiei majoritare la rafinaria care a fost recent obiectul unei dispute intre cele doua parti.

Cum se stie, contractul dintre Calder-A si Balkan Petroleum pentru preluarea a 98% din actiunile Rafo a fost incheiat la 12 iulie 2005, iar acordul trebuia avizat de AVAS, pentru ca firma Calder sa preia toate obligatiile asumate de Balkan Petroleum prin contractul de privatizare a rafinariei, inclusiv datoriile in valoare de circa 600 de milioane de lei noi. La inceputul acestui an, Balkan Petroleum a solicitat AVAS rezilierea acordului de novatie, in urma unei dispute cu Calder-A. Cele doua parti au ajuns insa, la un acord, in urma caruia Balkan Petroleum a revocat cererea de reziliere depusa la AVAS.

"Ca urmare, la 19 mai, Balkan Petroleum si Calder-A International au depus la AVAS documentatia necesara efectuarii novatiei, conform prevederilor legale", se arata intr-un comunicat al Calder-A transmis ieri Mediafax. Avocatul cumparatorului, Dragos Vilau, a declarat: "Speram ca AVAS se va pronunta cit mai repede, poate chiar intr-o saptamina".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.